Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Bruntále proběhlo Mistrovství ČR ve fitness dětí a mládeže

Bruntál |  | Jesenický expres

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Diváky čekala v Bruntále pestrá přehlídka stylů a exhibicí.

Eva Mistrová, pořadatelka a ředitelka závodů: „V letošním roce uvidí jako exhibiční vystoupení Duo, ale závodní kategorie jsou děti 5-7 let, potom děti 8, 9 a pak je to po dvou letech, také uvidí dorost a budou mít možnost vidět exhibiční vystoupení pózování v plavkách, které je součástí některých federací jako bodovaná soutěž.“
Radek Zatloukal (Pro změnu),místostarosta Bruntálu: „Já mám velkou radost, že v Bruntále jsou pořádány tyto významné podniky, jako je mistrovství ČR. Je to v pořadí druhé Mistrovství ČR v letošním roce a čeká nás ještě jedno a to je známka toho, že Bruntál má potenciál k tomu, aby přilákal sportovce z celé naší republiky.“

Celou soutěž zahájila soutěžní dua podle věku závodníků. Mnozí si fitness vybrali po své praxi v moderní gymnastice a pro silové prvky, které jsou součástí vystoupení.

Natálie Hájková, soutěžící: “Řekla bych, že ty silové prvky a naučit se nějaké noví salto zrovna v mém věku, když už jsem prostě těžší.“
Johanka Klimešová, soutěžící: „Byla jsme v moderní gymnastice ve Stonožkách a v karate. Baví mě víc a asi ta moderní gymnastika mě tolik nebavila.“
Ruth Benešová, soutěžící: „Líbí se mi to, že můžeme skákat takové prvky těžké.“
Nela Bernhauerová, soutěžící: „Na fitness se mi líbí víc, že je tam víc té originality, jsou tam ty silové prvky a každý se může předvést úplně jinak.“

Zpestřením závodů byla také exhibice bruntálské mistryně Barbory Nečasové a účastnice soutěže Československo má talent Terezy Záhorové.

Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „Já jsem strašně a upřímně rád, že město finanční prostředky, které dává do sportu, konkrétně do takového, že jsou účelně vynaložené.“

Z Bruntálu nakonec po víkendu odjelo 7 nových mistrů ČR.

Natálie Hájková a Nikola Kerhartová, mistryně ČR: „Jsme z Bruntálu a já se fitness věnuji, letos to bude čtvrtým rokem. Já se fitness věnuji třetím rokem. Sestavy si stavíme samy a malým holkám pomáháme taky skládat sestavy.“
Ruth Benešová, mistryně ČR, Hodonín: „Jsem z Hodonína a fitness dělám tři roky.“
Johanka Klimešová, mistryně ČR: „Já jsem z Nové Vésky a chodím tady prvním rokem.“
Nela Bernhauerová, mistryně ČR, Přerov: „Já jsem z Přerova a dělám fitness od 9, dělala jsem to nejdřív jako koníček a pak mě to začalo hodně bavit, tak jsem začala závodit.“
Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „A protože je víkend a já jsem s TV Polar dneska podruhé, já bych touto cestou chtěl poděkovat TV Polar a hlavně Karlovi Soukopovi, který všude je s námi a každou drobnost zachycuje do své kamery.“

Velké závody v Bruntále však tímto mistrovstvím nekončí. Již za měsíc město čeká mistrovství ČR v Nordic Walking.

Nahlásit chybu


K tématu

Mistrovství ČR dětí a mládeže ve fitness sportu proběhlo v Bruntále

24. dubna 2024 9:05 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Mistrovství ČR v boxu kadetů a kadetek opět po letech vrátilo tento sport do Bruntálu

22. března 2024 12:50 | Bruntál | Karel Soukop | Jesenický expres

V Bruntále se konala po letech významná sportovní událost v boxu. Na Mistrovství ČR kadetů a kadetek se sjeli nominovaní vítězové kvalifikací z celé republiky. Překvapením byl jejich počet, ale i velká účast kadetek – tedy dívek ve věku 14 – 16 let. Od pátku do neděle proběhly vyřazovací, semifinálové a finálové boje o celkem 20 titulů mistrů ČR.

Do Bruntálu se po letech vrátil boxerský sport, proběhlo Mistrovství ČR

27. března 2024 17:39 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

V Bruntále se konala po letech významná sportovní událost v boxu. Na Mistrovství ČR kadetů a kadetek se sjeli nominovaní vítězové kvalifikací z celé republiky. Překvapením byl jejich počet, ale i velká účast kadetek – tedy dívek ve věku 14 – 16 let. Od pátku do neděle proběhly vyřazovací, semifinálové a finálové boje o celkem 20 titulů mistrů ČR.


Nájemníci MRA se mohou těšit na přeplatky za služby

Nájemníci v městských bytech už dostali do svých schránek vyúčtování za služby. Přeplatky jsou vyčísleny na necelých 60 milionů korun, což je o dvacet milionů více než v předchozím období.

Při hokejovém mistrovství se do maléru mohou dostat piloti dronů, kolem arény létat nesmí

Včera 16:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

50 tisíc korun pokuty a tisícovku navrch jako správní poplatek musel zaplatit pilot dronu, který v průběhu Mistrovství světa v ledním hokeji létal se svým strojem kolem sportovní arény v Ostravě-Vítkovicích. V roce 2015 si tam totiž policie nechala s urgentní naléhavostí zřídit bezletový prostor.

Střelmistr už připravuje nálože pro odstřel skipové věže Dolu Lazy v Orlové

Několik desítek kilogramů trhaviny a především precizně odvedená práce střelmistra bude nutná o odstřelu těžní věže Dolu Lazy v Orlové. Z bezpečné vzdálenosti ji budou v červenci moci sledovat i lidé. Po odstřelu skipové věže Dolu Dukla v roce 2008 jde teprve o druhou takovou demolici pomocí trhaviny.

Čarodějnice se slétly i v Novém Jičíně, obsadily náměstí, zámek a Žerotínovou ulici

Tradiční Čarodějnice si poslední dubnový den podmanily centrum města. Magický večer se nesl v duchu her pro děti, lidových zvyků - a dobré zábavy a koncertů na Žerotínově ulici.

Hasiči prošli cvičením při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu

Cvičení zásahů při náhlých a nebezpečných situacích je pro hasiče nesmírně důležité. Tentokrát si vyzkoušeli postupy při úniku čpavku na havířovském zimním stadionu.

Duha Jeseníky pokračuje v obnově středověké rychty v Karlovicích. Pořádá i víkendovky pro dobrovolníky

Historická budova rychty v Karlovicích již brzy zahájí provoz. Hnutí Duha Jeseníky společně s brigádníky a dobrovolníky intenzivně pracuje na jejím interiéru a plánují i první akce pro děti. Na víkendovky se sem sjíždějí pomocníci z celé republiky.

Takzvaná Komenda v Opavě se promění v moderní park pro všechny generace

6. května 2024 22:42 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Tzv. Komenda projde kompletní revitalizací. Město ji chce proměnit na příjemné místo nejen k relaxaci, ale také k zábavě a sportovním aktivitám. Bude tam i dost místa pro pejskaře.

Pořadatelé slibují, že bude v pátek vše pro MS v hokeji připraveno

6. května 2024 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Už jen pár dní zbývá organizátorům MS v ledním hokeji v Ostravě na to, aby připravili Ostrava Arénu, fanzónu a další okolí haly. V pátek ve 14 hodin se otvírá fanzóna a v 16:20 začíná první zápas ostravské skupiny.

V Kravařích se udusila čtyřletá dívka párkem v rohlíku. Zemřela v nemocnici

6. května 2024 20:20 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Velmi smutná a tragická událost otřásla v minulých dnech obcí Kravaře na Opavsku. V průběhu pauzy na cirkusovém představení zaskočil čtyřleté dívence při jídle párek v rohlíku a začala se dusit. I přes bleskovou pomoc a letecký transport do nemocnice se ji bohužel už nepodařilo zachránit.

Vandalové v Havířově se baví neustálým ničením veřejných toalet

Radnici v Havířově trápí neustálé ničení veřejných toalet. Ať už ve městě, nebo na Šumbarku. Jakmile projdou opravou, vandalové je opět ničí. Náklady jdou do statisíců.

V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

5. května 2024 19:42 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Akce Ukliďme Česko se v Bruntále setkala se zájmem účastníků i přes chladné a deštivé počasí

2. května 2024 15:31 | Bruntál | Karel Soukop

I přes nepříznivé dubnové počasí proběhla v Bruntále každoroční akce Ukliďme Česko. Účastnili se jí jednotlivci, malé kolektivy i skupiny ze škol a jiných organizací. Na stanovištích po celém městě dostali vybavení a vybrali si lokalitu, kterou půjdou uklízet.

V Bruntále otevřeli nové prostory pro pečovatelskou službu v adaptované vile

21. dubna 2024 18:04 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Bruntál adaptoval nové prostory pro pečovatelskou službu ve vilovém objektu v Domově pro seniory. Bývalá lékařská vila na zahradě domu po odchodu odborného lékaře zůstala bez využití. Plánované propojení s domovem pro seniory by bylo velmi nákladné. Našlo se však nové řešení.

Unikátní výstava „Ve znamení černého kříže“ na bruntálském zámku

21. dubna 2024 17:53 | Bruntál | Karel Soukop | Kulturní okénko

Velmi zajímavou a originální výstavu připravilo Muzeum v Bruntále ve výstavní síni bruntálského zámku. Pod názvem „Ve znamení černého kříže“ se zabývá se působením Řádu německých rytířů v Jeseníkách. Řád, vznikl již ve 12. století za křižáckých výprav do Palestiny nejprve jako řád špitální. Rytířským se stal až na konci 12. století za papeže Inocence III.

Největší investicí v Bruntále za posledních několik desetiletí je příprava lokality pro výstavbu domů a bytů

14. dubna 2024 19:24 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Město Bruntál čekají roky největších investic v jeho novodobé historii. Byla zahájena příprava strategické rozvojové lokality s pracovním názvem Lokalita Za mlékárnou. Jde o desetihektarovou plochu, na které vyrostou desítky nových domů, jak bytových, tak pro individuální bydlení.

Poslední halový turnaj ve futsale před začátkem fotbalové sezóny v Bruntále

7. dubna 2024 11:32 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Každému začátku předchází i nějaký konec. Jarní začátek fotbalové sezóny znamenal i v Bruntále konec zimních halových zápasů. Poslední turnaj ve futsale, který byl i přípravou na letní velkou kopanou, se odehrál v místní sportovní hale.

V Bruntále proběhlo Mistrovství ČR ve fitness dětí a mládeže
Vydáno 25. dubna 2024 13:21, Bruntál, Karel Soukop
Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Diváky čekala v Bruntále pestrá přehlídka stylů a exhibicí.

Eva Mistrová, pořadatelka a ředitelka závodů: „V letošním roce uvidí jako exhibiční vystoupení Duo, ale závodní kategorie jsou děti 5-7 let, potom děti 8, 9 a pak je to po dvou letech, také uvidí dorost a budou mít možnost vidět exhibiční vystoupení pózování v plavkách, které je součástí některých federací jako bodovaná soutěž.“
Radek Zatloukal (Pro změnu),místostarosta Bruntálu: „Já mám velkou radost, že v Bruntále jsou pořádány tyto významné podniky, jako je mistrovství ČR. Je to v pořadí druhé Mistrovství ČR v letošním roce a čeká nás ještě jedno a to je známka toho, že Bruntál má potenciál k tomu, aby přilákal sportovce z celé naší republiky.“

Celou soutěž zahájila soutěžní dua podle věku závodníků. Mnozí si fitness vybrali po své praxi v moderní gymnastice a pro silové prvky, které jsou součástí vystoupení.

Natálie Hájková, soutěžící: “Řekla bych, že ty silové prvky a naučit se nějaké noví salto zrovna v mém věku, když už jsem prostě těžší.“
Johanka Klimešová, soutěžící: „Byla jsme v moderní gymnastice ve Stonožkách a v karate. Baví mě víc a asi ta moderní gymnastika mě tolik nebavila.“
Ruth Benešová, soutěžící: „Líbí se mi to, že můžeme skákat takové prvky těžké.“
Nela Bernhauerová, soutěžící: „Na fitness se mi líbí víc, že je tam víc té originality, jsou tam ty silové prvky a každý se může předvést úplně jinak.“

Zpestřením závodů byla také exhibice bruntálské mistryně Barbory Nečasové a účastnice soutěže Československo má talent Terezy Záhorové.

Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „Já jsem strašně a upřímně rád, že město finanční prostředky, které dává do sportu, konkrétně do takového, že jsou účelně vynaložené.“

Z Bruntálu nakonec po víkendu odjelo 7 nových mistrů ČR.

Natálie Hájková a Nikola Kerhartová, mistryně ČR: „Jsme z Bruntálu a já se fitness věnuji, letos to bude čtvrtým rokem. Já se fitness věnuji třetím rokem. Sestavy si stavíme samy a malým holkám pomáháme taky skládat sestavy.“
Ruth Benešová, mistryně ČR, Hodonín: „Jsem z Hodonína a fitness dělám tři roky.“
Johanka Klimešová, mistryně ČR: „Já jsem z Nové Vésky a chodím tady prvním rokem.“
Nela Bernhauerová, mistryně ČR, Přerov: „Já jsem z Přerova a dělám fitness od 9, dělala jsem to nejdřív jako koníček a pak mě to začalo hodně bavit, tak jsem začala závodit.“
Martin Henč (ANO), starosta Bruntálu: „A protože je víkend a já jsem s TV Polar dneska podruhé, já bych touto cestou chtěl poděkovat TV Polar a hlavně Karlovi Soukopovi, který všude je s námi a každou drobnost zachycuje do své kamery.“

Velké závody v Bruntále však tímto mistrovstvím nekončí. Již za měsíc město čeká mistrovství ČR v Nordic Walking.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000042756/v-bruntale-probehlo-mistrovstvi-cr-ve-fitness-deti-a-mladeze