Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Děti se o jarních prázdninách ve Frýdku-Místku v SVČ Klíč nenudí

Frýdek-Místek |  | Frýdeckomístecký expres

Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku tradičně připravilo program i na jarní prázdniny. Děti si tak mohly vybrat z pestré nabídky technických, výtvarných i pohybových každodenních aktivit. Největší zájem byl tradičně o příměstský tábor. Letošní má název Kokosy na sněhu a věnuje se hlavně pohybu.

Tělocvična obchodní akademie ve Frýdku-Místku se stala jednodenní zastávkou více než tří desítek dětí, které se účastní příměstského tábora Střediska volného času Klíč.

Marie Kopidolová, pedagog volného času SVČ Klíč F-M: "Momentálně probíhá příměstský tábor s názvem Kokosy na sněhu. Probíhá od pondělí do pátku a v průběhu celého toho týdne děti zažijí různé aktivity. Od výtvarných po sportovní aktivity, které teď probíhají za mnou. A dneska jsme v tělocvičně na obchodní akademii, protože je tady dost velkého prostoru. A děti si tak mohou více zasportovat. Zítra nás čeká návštěva myslivců v Bruzovicích. A ve čtvrtek jedeme na bobovou dráhu, aby si děti vyzkoušely jeden z těch zimních sportů, které jsou i na olympijských hrách."
Radka Kulhánková, pedagog volného času SVČ Klíč F-M: "Dneska máme téma sportovní hry, zimní olympijské hry. A děti mají dopoledne se sportem a bylo dneska za úkol děti seznámit jak s disciplínami, se sporty, které se na těch zimních olympijských hrách nacházejí. A konkrétně tady v tělocvičně si říkáme nejen informace o jednotlivých sportech, ale zkoušíme si i ty netradiční hry. Hráli jsme na honěnou, hráli jsme hry za pomoci met a teď konkrétně za mnou můžete vidět hru, která se jmenuje kin-ball. A děti při ní rozvijí komunikaci a spolupráci."
Anketa: 1.) "Přihlásila mě mamka, protože já už jsem tady jednou byla. A jmenovalo se to Polární expres a moc se mi tady líbí, že hrajeme různé hry, sportujeme a těším se nejvíc na čtvrtek na bobovou dráhu."
Anketa: 2.) "Nechala jsem se ukecat kamarádkou, ale baví mě to tady." - Co děláte? - "Teď jsme třeba tady hráli živé piškvorky."
Anketa: 3.) "Líbí se mi ty hry, aktivity, které tady děláme. Jak se rozdělujeme do týmů, různé hry, zajímavé hry, které jsme v životě třeba nehráli, takové vymyšlené."

Středisko volného času připravilo na jarní prázdniny pro děti řadu aktivit. Jednodenní tematické akce byly naplánovány na každý den v dopoledních hodinách.

Radka Kulhánková, pedagog volného času SVČ Klíč F-M: " Na děti čekají aktivity, které jsou z oboru výtvarného, z oboru technického anebo i také tanečního. Takže každý den je pro děti z nějakého tohoto oboru nachystán program. Včera děti měly výtvarný, takže malovaly hrníčky, dneska si mohly děti dopoledne si zatancovat."
Anketa: 4.) "Tady ten tábor se mi líbí hodně, přihlásili mě rodiče a dobré je to tady."
Anketa: 5.) "My teď hrajeme hru s takovým velkým míčem, a to mě baví nejvíc." - A jak to funguje? - "Jsou čtyři týmy, jsou tam čtyři hráči a jeden tým, který má ten míč, tak řekne omnikin modrá a hodí to. A ta modrá to musí chytit a potom chytit balanc a někdo z toho týmu to zase odrazí a řekne nějakou barvu týmu, který tam je."

Na sobotu 17. února byla naplánována oblíbená akce pro nejmenší děti s názvem Dětské hrátky. A v sobotu 24. 2. se mohou zájemci všech věkových kategorií zapojit do Mistrovství Moravskoslezského kraje ve skládání puzzle ve dvojicích. Do 22. února je ale potřeba se přihlásit. Informace jsou webu Střediska volného času Klíč.

Nahlásit chybu


K tématu

Děti ve Frýdku-Místku o prázdninách nezahálí, mohou si zkusit i lekce brazilského jiu-jitsu

13. července 2023 13:57 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Prázdniny ve městě – vraťme dětem pohyb. To je název projektu, který připravil Frýdek-Místek ve spolupráci se Střediskem volného času Klíč. V průběhu letních prázdnin baví děti různými aktivitami. Jednou z nich byla například i lekce brazilského JIU-JITSU.

Aktivní senioři uspořádali ve Frýdku-Místku turnaj v badmintonu

Sportem předcházejí krizi středního věku. Takové je pořekadlo seniorů ve spolku Aktivní senioři Frýdek-Místek. Aktuálně mají za sebou třetí ročník turnaje v badmintonu, který měl tradičně velký úspěch. Desítky seniorů mezi sebou s velkým nasazením soupeřili o medaile a nejlepší umístění.

Příměstský tábor florbalového klubu FBC Ostrava děti rozhýbal a bavil

1. srpna 2023 9:49 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Florbalový klub FBC Ostrava připravil pro děti letní příměstský tábor. Celý týden byl ve znamení různých pohybových aktivit, ale také her a soutěží. Akce je mezi dětmi velmi oblíbená, hlásí se na ni tradičně například i malí hokejisté nebo fotbalisté.


V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález v MSK za posledních 100 let

Včera 23:45 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález na území dnešního Moravskoslezského kraje za posledních 100 let. Jedinečný je zejména množstvím zlatých mincí, stavem dochování a vzácností některých exemplářů.

Senioři na přednášce rozplétali záludnosti sociálních sítí

Zorientovat se v nárůstu informací, které nás atakují prostřednictvím sociálních sítí. To je cíl přednášek, které se konají v novojičínské městské knihovně. Zacíleny jsou na seniory. Pomohly jim například rozklíčovat, jak se tyto informace šíří.

Policisté zakročili proti mladíkovi, který si vykračoval poblíž šampionátu s kuličkovým samopalem

Včera 13:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jak postupují policisté proti podezřelému s dlouhou střelnou zbraní si mohl na vlastní kůži vyzkoušet 18letý mladík z Ostravy. Nedaleko haly, kde se právě odehrává hokejové mistrovství světa, procházel s airsoftovou maketou samopalu.

Budoucí zdravotníci skládali praktické maturitní zkoušky

Včera 10:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Studenti středních zdravotnických škol skládali praktické maturitní zkoušky v Nemocnici Třinec.

Policisté zachránili život opilého muže, kterého doma málem udusila spálená večeře

Včera 10:13 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dvojice ostravských policistů vyjela 14. května večer k zásahu do Opletalovy ulice v Porubě, kde lidé ohlásili kouř vycházející z jednoho bytu.

Na Lodičkách v Karviné se konal triatlon Boženy Němcové. Jednou z disciplín bylo veslování

18. května 2024 16:52 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Volnočasový areál Lodičky patřil na jeden den sportovním nadšencům. Konal se tady netradiční triatlon. Jednou z jeho disciplín bylo veslování, podívejte se na reportáž.

Školáci navrhovali, co v Ostravě zlepšit. Diskutoval s nimi starosta centrálního obvodu

Školáci v centru Ostravy dostali otázku, co by ve svém městě zlepšili. Z námětů pak vzešla beseda se starostou centrálního obvodu, který se dětem snažil na jejich otázky osobně odpovědět. Zajímala je hlavně čistota, bezpečí nebo možnosti volnočasového vyžití.

Světlo a kořeny novojičínského rodáka na Staré poště

Stará pošta nabízí v květnu výstavu všestranného výtvarníka, novojičínského rodáka, Antonína Gavlase. Její název “Kořeny světla” odkazuje na jeho rodiště a na hlavní princip jeho tvorby.

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství, proměnou projde několik míst ve městě

18. května 2024 9:39 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství. Po náměstíčku u Permonu a velké proměny prostoru u obchodního domu v centru města přišlo na řadu náměstíčko Gagarina a také plocha poblíž ulice Nedbalova. V současné době se už také připravuje proměna prostranství U Skleníku v Karviné-Ráji.

V Karviné už potřetí ocenilo vedení města na zámku Fryštát osobnosti ve zdravotnictví

17. května 2024 13:28 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Vedení Karviné se rozhodlo udělit Pamětní list Rady města Karviné osobnostem ve zdravotnictví. Vybráni byli ti, kteří svou práci dělají zodpovědně, s velkým nasazením a mimořádným rozsahem odborných aktivit.

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

Školáci předvedli rodičům různé chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

TIC Frýdek-Místek připravilo nové cesty k poznání historie textilního průmyslu

Turistické informační centrum Frýdek-Místek otevírá další nové cesty k poznání historie textilního průmyslu. Opět probíhají oblíbené jízdy historickým autobusem s návštěvou bývalých textilních areálů. Připravena je také nová trasa, která propojí historické památky s moderními prvky.

Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.

Protidrogový vlak si ve Frýdku-Místku prohlédlo na 900 návštěvníků

Ve Frýdku-Místku se opět zastavil protidrogový vlak Revolution train. Ten interaktivní a unikátní formou představuje dětem i dospělým problematiku drogově závislých. Cílem projektu je ukázat, co se s člověkem stane, pokud propadne drogám.

Školní jarmark učil děti finanční gramotnosti, předvedly se i na “Kumštplace”

15. května 2024 11:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Pestrý sortiment výrobků nabídl jarmark, který se konal v Základní škole Čeladná, a to ve spolupráci s klubem rodičů této školy.

Děti se o jarních prázdninách ve Frýdku-Místku v SVČ Klíč nenudí
Vydáno 15. února 2024 16:16, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku tradičně připravilo program i na jarní prázdniny. Děti si tak mohly vybrat z pestré nabídky technických, výtvarných i pohybových každodenních aktivit. Největší zájem byl tradičně o příměstský tábor. Letošní má název Kokosy na sněhu a věnuje se hlavně pohybu.

Tělocvična obchodní akademie ve Frýdku-Místku se stala jednodenní zastávkou více než tří desítek dětí, které se účastní příměstského tábora Střediska volného času Klíč.

Marie Kopidolová, pedagog volného času SVČ Klíč F-M: "Momentálně probíhá příměstský tábor s názvem Kokosy na sněhu. Probíhá od pondělí do pátku a v průběhu celého toho týdne děti zažijí různé aktivity. Od výtvarných po sportovní aktivity, které teď probíhají za mnou. A dneska jsme v tělocvičně na obchodní akademii, protože je tady dost velkého prostoru. A děti si tak mohou více zasportovat. Zítra nás čeká návštěva myslivců v Bruzovicích. A ve čtvrtek jedeme na bobovou dráhu, aby si děti vyzkoušely jeden z těch zimních sportů, které jsou i na olympijských hrách."
Radka Kulhánková, pedagog volného času SVČ Klíč F-M: "Dneska máme téma sportovní hry, zimní olympijské hry. A děti mají dopoledne se sportem a bylo dneska za úkol děti seznámit jak s disciplínami, se sporty, které se na těch zimních olympijských hrách nacházejí. A konkrétně tady v tělocvičně si říkáme nejen informace o jednotlivých sportech, ale zkoušíme si i ty netradiční hry. Hráli jsme na honěnou, hráli jsme hry za pomoci met a teď konkrétně za mnou můžete vidět hru, která se jmenuje kin-ball. A děti při ní rozvijí komunikaci a spolupráci."
Anketa: 1.) "Přihlásila mě mamka, protože já už jsem tady jednou byla. A jmenovalo se to Polární expres a moc se mi tady líbí, že hrajeme různé hry, sportujeme a těším se nejvíc na čtvrtek na bobovou dráhu."
Anketa: 2.) "Nechala jsem se ukecat kamarádkou, ale baví mě to tady." - Co děláte? - "Teď jsme třeba tady hráli živé piškvorky."
Anketa: 3.) "Líbí se mi ty hry, aktivity, které tady děláme. Jak se rozdělujeme do týmů, různé hry, zajímavé hry, které jsme v životě třeba nehráli, takové vymyšlené."

Středisko volného času připravilo na jarní prázdniny pro děti řadu aktivit. Jednodenní tematické akce byly naplánovány na každý den v dopoledních hodinách.

Radka Kulhánková, pedagog volného času SVČ Klíč F-M: " Na děti čekají aktivity, které jsou z oboru výtvarného, z oboru technického anebo i také tanečního. Takže každý den je pro děti z nějakého tohoto oboru nachystán program. Včera děti měly výtvarný, takže malovaly hrníčky, dneska si mohly děti dopoledne si zatancovat."
Anketa: 4.) "Tady ten tábor se mi líbí hodně, přihlásili mě rodiče a dobré je to tady."
Anketa: 5.) "My teď hrajeme hru s takovým velkým míčem, a to mě baví nejvíc." - A jak to funguje? - "Jsou čtyři týmy, jsou tam čtyři hráči a jeden tým, který má ten míč, tak řekne omnikin modrá a hodí to. A ta modrá to musí chytit a potom chytit balanc a někdo z toho týmu to zase odrazí a řekne nějakou barvu týmu, který tam je."

Na sobotu 17. února byla naplánována oblíbená akce pro nejmenší děti s názvem Dětské hrátky. A v sobotu 24. 2. se mohou zájemci všech věkových kategorií zapojit do Mistrovství Moravskoslezského kraje ve skládání puzzle ve dvojicích. Do 22. února je ale potřeba se přihlásit. Informace jsou webu Střediska volného času Klíč.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000041557/deti-se-o-jarnich-prazdninach-ve-frydkumistku-v-svc-klic-nenudi