Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Hasiči na Frýdecko-Místecku mají za rok 2023 na kontě téměř 1 300 výjezdů

Téměř 1 300 výjezdů mají na kontě hasiči z okresu Frýdek-Místek za rok 2023. Nejčastěji zasahovali u technických událostí. Až pak to byly dopravní nehody a požáry. Centrální hasičská stanice ve Frýdku-Místku loni také dokončila rozsáhlý projekt zateplení, na který hasičům přispělo i město.

Frýdecká skládka přebírá plasty ručně. Město apeluje na správné třídění odpadů

7,5 tuny plastu denně. Tolik projde pod rukama odpadu ženám na třídící lince Frýdecké skládky. Plasty se totiž dotřiďují ručně. Proto je velmi důležité, aby lidé správně třídili odpad. V plastech se totiž často nachází věci, které by tam vůbec neměly být.

Masopustní jarmark ve Frýdku-Místku letos zve na bohatý program

Náměstí Svobody ve Frýdku-Místku ožije v sobotu 3. února Masopustním jarmarkem. Program pro malé i velké bude opět ve znamení několika masopustních průvodů s maskami. Řezník Krkovička ukáže a povypráví, jak se bourá prasátko. A nebudou chybět ani stánky s tradičními farmářskými a zabijačkovými produkty.

Muž se vloupal do firmy ve Frýdku-Místku. Policisty k němu dovedly stopy ve sněhu

26. ledna 2024 16:53 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Další případ vloupání, ve kterém policistům pomohly stopy ve sněhu. Podobně jako vystopovali zloděje vykradené skříňky ve vlaku, tak našli muže, který se vloupal do areálu firmy ve Frýdku-Místku. A opět se ukázalo, že je to známý recidivista. Teď mu hrozí až tři roky vězení.

Centrum Lumpíkov ve Frýdku-Místku pomůže ženám nad 50 let s udržením zaměstnání

Rodinné a vzdělávací centrum Lumpíkov ve Frýdku-Místku bude pomáhat ženám nad 50 let s udržením se na trhu práce. Kromě řady vzdělávacích kurzů z oblasti IT, komunikace i pracovněprávních aktivit, se zaměří na fyzickou a psychickou pohodu žen. Aby se cítily dobře a nemusely odcházet do předčasné penze.

Projekt tělocvičny u základní školy v Chlebovicích už hledá zhotovitele

Realizace projektu tělocvičny u chlebovické základní školy se opět posunula kupředu. Město už zadalo veřejnou zakázku na výběr zhotovitele stavby. Předpokládá se, že tentokrát by už nemělo dojít ke komplikacím a stavba by se mohla rozjet ještě letos před letními prázdninami.

Kultura F-M nabízí předplatné na cykly koncertů a divadelních představení

Kultura F-M láká na velkou řadu jarních koncertů i divadelních představení. Zájemcům také opět nabízí výhodné jarní předplatné. To obsahuje tři představení nebo koncerty a zájemci si mohou vybrat z několika cyklů.

Auto srazilo ženu na přechodu ve Frýdku-Místku. V ohrožení života skončila v nemocnici

24. ledna 2024 15:59 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Devětadvacetiletá žena přecházela přechod přes frekventovanou ulici ve Frýdku-Místku a srazilo ji auto. Záchranáři ji s vážnými zraněnými a v ohrožení života přepravili do nemocnice.

Zloděj prosil policisty o druhou šanci. Ke kradeným věcem vedly stopy ve sněhu

23. ledna 2024 13:43 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Policisté ve Frýdku-Místku zadrželi zloděje krátce po vloupání. Ke kradeným věcem je dovedly stopy ve sněhu. Později se navíc ukázalo, že 26letý muž je známý recidivista. Prokázali mu další krádeže, měl zákaz pobytu v okrese Frýdek-Místek, kromě toho byl zrovna v pátrání a navíc se vydával za někoho jiného. Policisty navíc prosil o druhou šanci, aby ho nechali na svobodě.

Samoživitelky budou mít ve Frýdku-Místku větší šanci získat městský byt

Frýdek-Místek nově upravil systém přidělování městských bytů. Ten má pomoci s hledáním bydlení hlavně matkám samoživitelkám. Město už pro ně zároveň vyčlenilo několik bytů. Smlouvy budou uzavírány za běžných podmínek a nájmů. Maximálně však na dobu tří let.

Třídění má ve Frýdku-Místku pomoci nenavyšovat poplatky za svoz odpadů

Frýdek-Místek letos nezvýšil poplatek za odpad. Důvodem je snaha motivovat veřejnost ke třídění odpadů, což pomáhá zajistit nižší ceny. Nově byly k rodinným domům rozmístěny kontejnery na plast a změněn harmonogram svozu odpadu na jednou za 14 dní.

Seniortaxi má ve Frýdku-Místku nového dopravce, podmínky pro klienty se nemění

Seniortaxi je ve Frýdku-Místku stále oblíbenější služba. Měsíčně ji využije na 400 zájemců. Od letošního roku jezdí po městě nový poskytovatel. Pro občany se nic nemění, jen si budou zvykat na nové řidiče. Zároveň je ale potřeba, aby měli vždy u sebe průkazky, které je opravňují k přepravě.

Vánoční sbírka ve Frýdku-Místku byla rekordní. Lidé přispěli na azylový dům pro matky s dětmi

Oblíbená veřejná sbírka Vánoční strom ve Frýdku-Místku dosáhla rekordního výtěžku. Lidé během prosince přispěli do kasičky na náměstí, i převodem přímo na účet, přes 111 tisíc korun. Peníze byly nyní předány zástupcům Azylového domu Sára, kde pomohou s nákupem nového vybavení pro matky s dětmi.

Kanalizace v okrajových částech Frýdku-Místku je hotová. Teď je důležité, aby se lidé napojili

Kanalizace v okrajových částech Frýdku-Místku je hotová a zkolaudovaná. Stála téměř 300 milionů korun bez DPH. Podařilo se na ni ale získat významnou dotaci. Proto je nyní důležité, aby se na kanalizaci postupně napojilo co nejvíce lidí. Jinak by hrozilo, že by město muselo dotační peníze vracet.

Popeláři ve Frýdku-Místku svážejí ze sídlišť vánoční stromky

Frýdecká skládka naplánovala na leden svoz vánočních stromků. Jednou týdně objíždějí popeláři město, aby sesbírali u popelnic odložené stromky. Ty se pak sváží na skládku, kde se využijí pro výrobu kompostu. Důležité proto je, aby byly důkladně odstrojeny.

Domov pro seniory Frýdek-Místek má nové akvárium i digitální informační tabuli

Domov pro seniory ve Frýdku-Místku pracuje stále na tom, aby se tam klienti cítili co nejlépe. Nově sem pořídili do vstupní haly velké akvárium o objemu 400 litrů. Dále také digitální informační tabuli, která přináší aktuální informace nejen z domova, ale i různé zajímavosti a rady z celého světa.

Torzo problematického altánu u řeky ve Frýdku-Místku šlo k zemi

Technické služby Frýdek-Místek rozebraly torzo altánku za úřadem práce. Město rozhodlo o jeho likvidaci, protože ho velmi často okupovali lidé bez domova. Oficiálně cyklistický přístřešek s ohništěm tím pádem dlouhodobě neplnil svou původní funkci.

Frýdek-Místek finančně podpoří domácí hokejový klub i v další sezóně

Město Frýdek-Místek opět podepsalo memorandum se zástupci domácího hokejového klubu. Tím byla opět zajištěna finanční podpora města pro klub pro následující sezónu. Formálně se prodloužila původní dohoda, která platila do konce aktuálního ročníku hokejové soutěže.

Sbírka Daruj F-M vybírá na vzduchotechniku a nábytek v Lidovém domě

Frýdek-Místek rozšířil veřejnou sbírku Daruj F-M o další účel. Tentokrát mohou občané přispět na úpravy a vybavení Lidového domu v Místku. Vybírá se na vzduchotechniku a nový nábytek. Sbírka potrvá do konce roku 2024. Současně v programu běží ještě další dvě předchozí sbírky.

Cena tepla ve Frýdku-Místku vzrostla o 13,5 %. DISTEP je stále nejvýhodnější dodavatel

Dodavatel tepla ve Frýdku-Místku, společnost DISTEP, vstoupila do nového roku s nejnižším zdražením cen v širokém okolí. Společnosti se dlouhodobě daří držet trend nízkého navyšování cen. Navíc se opět potvrzuje, že je také stále nejvýhodnějším zdrojem tepla ve městě.

Pracovní čety dočišťují důležitá místa ve Frýdku-Místku od sněhu a ledu

Koordinace úklidu sněhu při vývozu odpadů. Ale také například čety v ulicích, které dočišťují frekventovaná a důležitá místa s vysokým pohybem lidí. Novinky, které zavedlo město Frýdek-Místek v zimní údržbě už v loňském roce. A aktuální zima potvrzuje, že systém spolupráce se osvědčuje.

Svědek vytáhl tonoucího z Ostravice. S policistou prováděl 7 minut resuscitaci

Rychlá reakce kolemjdoucího a blesková akce policistů přispěla k záchraně muže, který se mezi svátky topil v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Svědek ho vytáhl z vody a začal s resuscitací. S policistou se pak střídali v masáži srdce. Díky tomu se podařilo muže oživit.

Tříkrálový průvod i letos propojil Frýdek a Místek. Zapojilo se velké množství lidí

Početná družina složená ze Tří králů, jejich doprovodu a také zástupu božího lidu, prošla o víkendu z Frýdku až do Místku. Konal se tady další ročník tradičního Tříkrálového průvodu. I přes nepřízeň počasí ho přišlo podpořit velké množství lidí. Průvod je vždy spojen s Tříkrálovou sbírkou.

Adrian je prvním miminkem roku 2024 narozeným v Nemocnici ve Frýdku-Místku

5. ledna 2024 17:46 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Prvním miminkem narozeným v roce 2024 ve frýdecké nemocnici je chlapeček Adrian Krejčí. Potomek rodiny z Lískovce přišel na svět 1. ledna 2024 ve 23:30. Byl zároveň prvním narozeným na Frýdecko-Místecku.

Cestovatelé budou vyprávět o svých výpravách na cyklofestivalu

4. ledna 2024 20:36 | Frýdek-Místek | Libor Běčák

Nejen cyklisté, ale všichni lidé, kteří mají rádi cestování a dobrodružné výpravy, mohou navštívit festival Cyklocestování, který se bude konat ve Frýdku-Místku.