Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Slezskou Ostravu ovládly hasičské plesy, uspořádaly je sbory z Kunčiček a Heřmanic

Ostrava-Slezská Ostrava |  | Slezskoostravský expres

Předposlední únorový pátek se ve Slezské Ostravě nesl v duchu plesů, a to plesů hasičských. Večery plné jídla, pití, tance a zábavy tradičně uspořádaly sbory dobrovolných hasičů z Heřmanic a Kunčiček a zakončily tak svou plesovou sezónu.

Dva zbývající sbory dobrovolných hasičů ze Slezské Ostravy pozvaly své příznivce na hasičské bály, které se konaly ve stejný den i stejný čas. Přesto se lístků prodal dostatek a oba sbory jsou s návštěvností spokojené. Hasiči z Kunčiček svůj ples tradičně uspořádali ve vlastní hasičárně, návštěvníky ale letos čekalo malé taneční překvapení.

Radek Bach, starosta SDH Kunčičky: "Postupně se snažíme inovovat, tady fotokoutek, zhruba v devět hodin bude předtančení, tančení duo. Předvedou nám nějaké latinskoamerické akce. Poté o půlnoci bude tombola a zábava až do brzkých ranních hodin."
Martin Náhlý, tanečník: "Já jsem taky dobrovolným hasičem, takže jsem si tady velice rád zatančil, protože hasiči, to je zábavná parta, a vždycky stojí za to si tady před dobrovolnými hasiči zatančit."

Rádi si ale zatančili také kunčičtí hasiči a ostatní hosté.

Jiří Stoch (ANO), místostarosta Slezské Ostravy: "Jsem velmi rád, že se mohu účastnit tohoto plesu a jsem velmi rád, že městský obvod takovéto plesy hasičských sborů má. Je to jisté vyvrcholení loňského roku, kde se sejdou správní lidé, správní hasiči a hasičky, pobavíme se. Věřím, že i svatý Floriánek nad námi bude dbát a všichni si tento ples užijeme."

Hasiči z Heřmanic uspořádali svůj ples ve velkorysých prostorách kulturního domu v Michálkovicích, a ani tady neměli o návštěvníky nouzi.

Jiří Prokeš, moderátor plesu: "Já vás zdravím na letošním asi pětadvacátém plese, ale abych pravdu řekl, nikdo neví, kolikátý to je, tak budeme doufat, že je dvacátý pátý. A jak vidíte, nebo uvidíte, tak se všichni baví, užívají si to, máme zhruba 180 lidí, máme výbornou kapelu a myslím si, že tady dneska budeme až do rána bílého."
anketa: "Jsme tady dneska poprvé a zatím jsme byli na baru a něco jsme si dali k snědku a chystáme se na parket."
anketa: "Já se chystám na řízky a na buřty v pivu. Jsem tady taky poprvé a jsem tady naprosto spokojený."

Uspořádat ples takových rozměrů není jednoduché, heřmanickému sboru to ale nevadí. Naopak chtějí kapacitu ještě navýšit.

Radovan Šugar, starosta SDH Heřmanice: "Kdybychom to nedělali rádi, tak to asi neděláme. Je to jedna z části těch hasičů, pomáhat lidem, pomáhat tomu okolí nebo okresu, a co se týká lidí, vrací se, máme každoročně vyprodáno, a už plánujeme na příští rok změnu termínu a už plánujeme dva plesy."

Plesy sborů dobrovolných hasičů jsou jedním z důležitých příjmů těchto neziskových organizací. Koupí vstupenky tak hosté mimo jiné přispěli na jejich fungování třeba na další rok.

Nahlásit chybu


K tématu

Plesovou sezónu zahájil ve Slezské Ostravě hasičský ples SDH Muglinov

Plesovou sezónu letos ve Slezské Ostravě zahájili dobrovolní hasiči z Muglinova. K tanci jim zahrála skupina Nancy a připravená byla i bohatá tombola.

Na drakiádách se umoudřil déšť i vítr, všichni stateční drakomilci dostali dárečky

31. října 2023 16:40 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Dvě víkendové drakiády na území Slezské Ostravy dělilo jen několik kilometrů - mezi loukou u hasičské zbrojnice v Kunčičkách a fotbalovým hřištěm v Heřmanicích. Ještě ráno všude pršelo a ani nejbližší předpověď počasí nevěstila nic jiného. Odpoledne se ale situace změnila k lepšímu a nespadla už ani kapka.

Dobrovolní hasiči v Kunčičkách uspořádali pro děti den plný sportu a zábavy

26. června 2023 18:01 | Ostrava-Slezská Ostrava | Karel Soukop

Sbor dobrovolných hasičů v Kunčičkách u Ostravy nečeká jen na požáry. Po celý rok pořádá akce pro veřejnost, které nejen přibližují jejich činnost, ale poskytují také spoustu zábavy. Sportovní den byl určen dětem místním i ze širokého okolí.


Most v Polance nad Odrou je opět průjezdný, součástí stavby je i cyklostezka

Dnes 12:35 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Po dlouhých 14 měsících uzavírky je most přes řeku Odru v Polance od pondělí 20. května opět průjezdný. Zrekonstruovaný most nyní slouží řidičům, cyklistům i chodcům, součástí mostu je smíšená cyklostezka, kterou vybudovalo město Ostrava. Během rekonstrukce pomáhali i potápěči, kteří za pomoci uhlíkových elektrod odstraňovali základy středového pilíře původního mostu.

VIDEO: Silniční kontrola skončila zadržením, Slovák nabídl policistům úplatek

Dnes 12:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté z obvodního oddělení Vrbno pod Pradědem kontrolovali řidiče v obci Světlá Hora. Narazili při tom na řidiče, který neměl během jízdy zapnutý bezpečnostní pás. Na místě obdržel pokutu ve výši 1500 korun, sankci přijal a oznámil, že ji uhradí převodem z účtu. Z banální situace se ale vyklubalo podezření na trestný čin u jeho spolujezdce.

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález v MSK za posledních 100 let

Včera 23:45 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález na území dnešního Moravskoslezského kraje za posledních 100 let. Jedinečný je zejména množstvím zlatých mincí, stavem dochování a vzácností některých exemplářů.

Senioři na přednášce rozplétali záludnosti sociálních sítí

Zorientovat se v nárůstu informací, které nás atakují prostřednictvím sociálních sítí. To je cíl přednášek, které se konají v novojičínské městské knihovně. Zacíleny jsou na seniory. Pomohly jim například rozklíčovat, jak se tyto informace šíří.

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

Policisté zakročili proti mladíkovi, který si vykračoval poblíž šampionátu s kuličkovým samopalem

Včera 13:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jak postupují policisté proti podezřelému s dlouhou střelnou zbraní si mohl na vlastní kůži vyzkoušet 18letý mladík z Ostravy. Nedaleko haly, kde se právě odehrává hokejové mistrovství světa, procházel s airsoftovou maketou samopalu.

Budoucí zdravotníci skládali praktické maturitní zkoušky

Včera 10:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Studenti středních zdravotnických škol skládali praktické maturitní zkoušky v Nemocnici Třinec.

Policisté zachránili život opilého muže, kterého doma málem udusila spálená večeře

Včera 10:13 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dvojice ostravských policistů vyjela 14. května večer k zásahu do Opletalovy ulice v Porubě, kde lidé ohlásili kouř vycházející z jednoho bytu.

Na Lodičkách v Karviné se konal triatlon Boženy Němcové. Jednou z disciplín bylo veslování

18. května 2024 16:52 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Volnočasový areál Lodičky patřil na jeden den sportovním nadšencům. Konal se tady netradiční triatlon. Jednou z jeho disciplín bylo veslování, podívejte se na reportáž.

Školáci navrhovali, co v Ostravě zlepšit. Diskutoval s nimi starosta centrálního obvodu

Školáci v centru Ostravy dostali otázku, co by ve svém městě zlepšili. Z námětů pak vzešla beseda se starostou centrálního obvodu, který se dětem snažil na jejich otázky osobně odpovědět. Zajímala je hlavně čistota, bezpečí nebo možnosti volnočasového vyžití.

Most v Polance nad Odrou je opět průjezdný, součástí stavby je i cyklostezka

Dnes 12:35 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Po dlouhých 14 měsících uzavírky je most přes řeku Odru v Polance od pondělí 20. května opět průjezdný. Zrekonstruovaný most nyní slouží řidičům, cyklistům i chodcům, součástí mostu je smíšená cyklostezka, kterou vybudovalo město Ostrava. Během rekonstrukce pomáhali i potápěči, kteří za pomoci uhlíkových elektrod odstraňovali základy středového pilíře původního mostu.

ZŠ Bohumínská uspořádala Den otevřených dveří s roboty, návštěvníci si vyzkoušeli i virtuální realitu

Základní škola Bohumínská uspořádala pro veřejnost Den otevřených dveří s roboty. Žáci představili návštěvníkům své vlastní robotické výtvory a lektoři klubů Robotiky předvedli, jakým způsobem škola využívá moderní technologie.

V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 2024

16. května 2024 21:48 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 24. Určen byl mládeži ve věku 11 až 18 let a zúčastnili se ho boxeři i z Německa a Skotska.

V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

16. května 2024 21:02 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

Porubské mateřské školy patřily zápisům dětí. Jejich kapacita je dostatečná

16. května 2024 20:53 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Porubské mateřské školy patřily zápisům dětí. Rodiče je mohli přihlásit do kterékoli školky v obvodu. Spádovou oblastí je totiž celá Poruba.

Mladí cyklisté z Ostravy se učili bezpečnému provozu a zasoutěžili si

16. května 2024 20:39 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Regionální zprávy POLAR

Se zásadami bezpečného chování v silničním provozu se každoročně seznamují žáci 3. až 5. tříd základních škol z Ostravy. Vyvrcholením dopravní výuky mladých cyklistů byla soutěž, která se konala na dopravním hřišti v Hrabůvce.

Slezskou Ostravu ovládly hasičské plesy, uspořádaly je sbory z Kunčiček a Heřmanic
Vydáno 28. února 2024 16:00, Ostrava-Slezská Ostrava, Michal Slonina
Předposlední únorový pátek se ve Slezské Ostravě nesl v duchu plesů, a to plesů hasičských. Večery plné jídla, pití, tance a zábavy tradičně uspořádaly sbory dobrovolných hasičů z Heřmanic a Kunčiček a zakončily tak svou plesovou sezónu.

Dva zbývající sbory dobrovolných hasičů ze Slezské Ostravy pozvaly své příznivce na hasičské bály, které se konaly ve stejný den i stejný čas. Přesto se lístků prodal dostatek a oba sbory jsou s návštěvností spokojené. Hasiči z Kunčiček svůj ples tradičně uspořádali ve vlastní hasičárně, návštěvníky ale letos čekalo malé taneční překvapení.

Radek Bach, starosta SDH Kunčičky: "Postupně se snažíme inovovat, tady fotokoutek, zhruba v devět hodin bude předtančení, tančení duo. Předvedou nám nějaké latinskoamerické akce. Poté o půlnoci bude tombola a zábava až do brzkých ranních hodin."
Martin Náhlý, tanečník: "Já jsem taky dobrovolným hasičem, takže jsem si tady velice rád zatančil, protože hasiči, to je zábavná parta, a vždycky stojí za to si tady před dobrovolnými hasiči zatančit."

Rádi si ale zatančili také kunčičtí hasiči a ostatní hosté.

Jiří Stoch (ANO), místostarosta Slezské Ostravy: "Jsem velmi rád, že se mohu účastnit tohoto plesu a jsem velmi rád, že městský obvod takovéto plesy hasičských sborů má. Je to jisté vyvrcholení loňského roku, kde se sejdou správní lidé, správní hasiči a hasičky, pobavíme se. Věřím, že i svatý Floriánek nad námi bude dbát a všichni si tento ples užijeme."

Hasiči z Heřmanic uspořádali svůj ples ve velkorysých prostorách kulturního domu v Michálkovicích, a ani tady neměli o návštěvníky nouzi.

Jiří Prokeš, moderátor plesu: "Já vás zdravím na letošním asi pětadvacátém plese, ale abych pravdu řekl, nikdo neví, kolikátý to je, tak budeme doufat, že je dvacátý pátý. A jak vidíte, nebo uvidíte, tak se všichni baví, užívají si to, máme zhruba 180 lidí, máme výbornou kapelu a myslím si, že tady dneska budeme až do rána bílého."
anketa: "Jsme tady dneska poprvé a zatím jsme byli na baru a něco jsme si dali k snědku a chystáme se na parket."
anketa: "Já se chystám na řízky a na buřty v pivu. Jsem tady taky poprvé a jsem tady naprosto spokojený."

Uspořádat ples takových rozměrů není jednoduché, heřmanickému sboru to ale nevadí. Naopak chtějí kapacitu ještě navýšit.

Radovan Šugar, starosta SDH Heřmanice: "Kdybychom to nedělali rádi, tak to asi neděláme. Je to jedna z části těch hasičů, pomáhat lidem, pomáhat tomu okolí nebo okresu, a co se týká lidí, vrací se, máme každoročně vyprodáno, a už plánujeme na příští rok změnu termínu a už plánujeme dva plesy."

Plesy sborů dobrovolných hasičů jsou jedním z důležitých příjmů těchto neziskových organizací. Koupí vstupenky tak hosté mimo jiné přispěli na jejich fungování třeba na další rok.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/slezska-ostrava/11000041767/slezskou-ostravu-ovladly-hasicske-plesy-usporadaly-je-sbory-z-kuncicek-a-hermanic